Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

MT-HV Høyspenningsmodul

Kombinasjonen av mega macs X og den nye Høyspenningsmodulen fra Hella Gutmann gir deg tilgang til alle de måletekniske funksjonene som kreves i forbindelse med arbeid på el- og hybridbiler.​

MT-HV Høyspenningsmodul til mega macs X

Høyspenningsmodul på opptil 1000v muliggjør målinger på elektriske og hybride biler, og leveres med 2 høyspennings måleprober spesielt designet for denne typen målinger.

Måleprobene kan brukes i kombinasjon med bilprodusentenes måleadaptere, og du har derfor full fleksibilitet.

Med høyspenningsmodulen og mega macs X får du blant annet flere funksjoner:

 • ​Guidet gjennomgang av prosessen med å gjøre el- & hybrid biler strømløse
 • ​Guidet isolationstest
 • Tekniske data for E-mobility

Høyspenningsmodulen fungerer med mega macs X diagnosetester og kobles til mega macs X via bluetooth - Det gir deg høy fleksibilitet når du tar målinger på elektriske og hybride biler.

Høyspenningsmodulen brukes sammen med MT77/MT56-modulen.

Høyspenningsmodulet kan utvides med ampere tenger samt LPD-sett for lavtrykksmålinger på drivstoffsystemet/motor sammen med MT77 modulen.

Highlights

 • ​Kontroll via mega macs X (SDI)
 • ​Trådløs kommunikasjon med mega macs X
 • ​Høyspent multimeter
 • ​Veiledede høyspenningsmålinger
 • ​Slot for MT56 og MT77 modul
 • ​Avtakbare høyspent testledninger
 • ​4 mm testtilkoblingsplugg for produsentspesifikke måleadaptere på høyspenttestkabler
 • ​Avtakbare måleprober på høyspentkabler
 • ​Produsert av materialer av høy kvalitet for maksimal robusthet
 • Full fleksibilitet - 1 stk. maskinvare for alle lisenser.
 
 
 
 
 
Jeg ønsker å *


 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Diagnoser og målinger fra samme sted

​Med mega macs X er målinger enklere enn det kan virke. 

Du avgjør hvilke tilleggsmoduler som skal bringe deg videre – nå eller senere.

​Spenning, motstand, strøm eller trykk? Faste numeriske verdier eller foranderlige signaler? Lav- eller høyvolt? For så godt som alle måletekniske krav på verkstedet gir mega macs X systembyggeklosser deg praktiske, til dels styrte løsninger. 

Fra og med lisens X3 har du mulighet til å utvide diagnoseapparatet med måletekniske funksjoner. Avhengig av kravene trenger du da minst en av de to måleteknikkmodulene MT-USB eller MT-HV. Ved hjelp av den lille måleteknikkmodulen MT-USB blir mega macs X* til et digitalt 2-kanalsmultimeter for målinger opp til 60 volt. 

Ved tilkobling av USB-kabelen blir modulen automatisk gjenkjent og står til rådighet på SDI-overflaten over menypunktet Måleteknikk. Du foretar enkelt alle innstillinger via betjeningsterminalen på mega macs X.

DREAM-TEAM: MEGA MACS X OG MT-HV

Det oppstår et sant dream-team med kombinasjonen av mega macs X og MT-HV. Den vesentlig større MT-HV har ikke bare den samme flotte designen som mega macs X, den er også like fleksibel. Og som man kan vente med søsterapparater av nyeste generasjon, kobler de seg begge trådløst opp via Bluetooth. Den innovative måleteknikkmodulen MT-HV med fast integrert høyvoltmåleteknikk ble spesielt konsipert for mega macs X og dekker alle måletekniske funksjoner som du trenger i sammenheng med el- og hybridbiler – forutsatt at din mega macs X er utstyrt med den høyeste SDI-programvaren X5 og er aktivert med lisens X5 :

 • Høyspenningsmålinger opp til 1000 V
 • Isolasjonsmotstandsmålinger med variabelt stillbar prøvespenning
 • Måling av potensialutjevning på HV-komponenter
 • Motstandsmåling (HV-service-støpsel)

​FORVANDLINGSKUNSTNER FOR LAVVOLT-/HØYVOLTOG TRYKKMÅLINGER

Men den innovative Bluetooth-modulen muliggjør ikke bare høyvoltmålinger. Med et kunstgrep vekker du etter behov et annet måleteknisk hjerte for lavvoltområdet i MT-HV. Du setter ganske enkelt inn måleteknikkmodulen MT-77 som du allerede har fra mega macs 77 eller har kjøpt ny, i modulporten til MT-HV. Forutsatt de passende målespissene og -klemmene eller amperetang som passer til strømstyrken, har du da et digitalt 2-kanalsmultimeter og et ultraraskt 2-kanalsoscilloskop til rådighet. Hvis modulporten derimot forblir tom, fungerer MT-HV utelukkende som høyvolt-multimeter

Vårt tips: Allerede fra SDI-programvaren X4 og lisens X4 kan MT-HV brukes med innsatt MT-77. Men i huset til MT-HV slår da utelukkende det måletekniske lavvolt-hjertet. Du nyter trådløs målekomfort og luksusfunksjonen „styrte målinger“. I tillegg tillater den innsatte MT-77 at du kobler til LPD-kit-sensorene dine og gjennomfører trykkmålinger.

Måleteknikk kort forklart

Lavvolt (LV) og høyvolt (HV) – ved vekselspenninger (AC) opp til og med 30 V eller likespenninger (DC)

opp til og med 60 V snakker man på kjøretøyområdet om lavvolt (LV) – over det om høyvolt (HV).

De fleste elbiler opererer med rundt 400 V, særlig kraftige modeller med opptil 800 V.

​DIGITALT MULTIMETER

Måleinstrument med stillbare måleområder for strøm (A), spenning (V) og motstandsmålinger (Ω). Enkle multimetere har én inngangskanal. Mer avanserte 2-kanalsmultimetere kan registrere to signaler samtidig og fremstille dem grafisk. Signifikansen når det gjelder tidsaksen er imidlertid direkte avhengig av skannefrekvensen og båndbredden. 

Våre 2-kanalsmålemoder: MT-USB og MT-56 opp til 60 V med skannefrekvens 1 MSa/s, maks. båndbredde 100 kHz og MT-77 opp til 200 V med skannefrekvens 64 MSa/s, maks. båndbredde 10 MHz.

MÅLEKABEL, -SPISSER, -KLEMMER, STRØMMÅLETANG

Målekabel med målespisser og -klemmer brukes til å lese av elektriske verdier på den blanke delen av en strømførende kabel og pinner. Strømtangen muliggjør berøringsfri strømmåling under løpende drift. 

Vårt tips: blå strømmåletang 40 til 700 A, grønn strømmåletang opp til 40 A. Målekabelen i svart/blått er her ment for inngangskanal 1, målekabelen i svart/rødt for inngangskanal 2.

​OSCILLOSKOP

Et oscilloskop tegner opp forløpet av elektriske spenninger (svingningstid). På den måten kan raske elektriske prosesser gjøres synlige. Fortrinnsvis er det 2 eller 4 inngangskanaler for å kunne fremstille og sammenligne flere overlagrende spenningssignaler på en x- og y-akse. Disse raske, oscillerende og til dels pulsbreddemodulerte styresignalene forekommer bare i lavvoltområdet opp til 60 volt. Kvaliteten på et oscilloskop stiger med graden av hurtighet. Hvis det er for tregt, synes ikke signalfeil. For behovet på et bilverksted er som regel et 2-kanalsoscilloskop tilstrekkelig. 

Vårt tips: mega macs X + MT-HV + MT-77, oscilloskop med 2 galvanisk skilte inngangskanaler, skannefrekvens 64 MSa/s og maks. båndbredde 10 MHz.

HØYVOLT-MULTIMETER

Høyvolt-måleinstrument for spenning og motstand. Viktig i bruken for høyvoltbiler er spenningsmålinger mellom 0 V og ca. 1000 V, måling av isolasjonsmotstand, stillbar i variable trinn, måling av potensialutjevning på HV-komponenter og motstandsmålinger f.eks. på HV-service-støpsler. Til disse HV-målingene er det nok med én inngangskanal. 

Vår løsning: mega macs X + MT-HV opp til 1000 V.

HØYVOLT-MÅLEKABEL OG -MÅLESPISSER

Spesielt til kabler med tykt tverrsnitt beregnet på høyvoltmålinger. Kjennetegn som for eksempel en manuell kontakt som alltid må holdes under målingene, sørger for sikkerheten. 

Vårt tips: HV-måleledninger i svart/rødt med ekstra stor kontakt. Målespissene kan skiftes ved behov, og det er mulig å sette på produsentspesifikke adaptere. 

STYRTE MÅLINGER

Halvautomatisk brukerstyring med nøyaktige opplysninger om målemiddelet som skal brukes ved definerte grensesnitt. På lavvoltområdet dessuten den automatiske innstillingen av måleområdene og automatisk analyse av måleverdiene i forhold til de nominelle kjøretøy-/komponentspesifikke verdiene. 

Vår løsning: mega macs X + MT-HV (med MT-77) f.o.m. lisens X4 .

​VIKTIG MERKNAD

Ved arbeid på høyvoltsystemer må du bruke personlig verneutstyr (f.eks. vernehansker og visir) og arbeidsplassen må være tilsvarende utstyrt (f.eks. med varsel- og informasjonsskilt/avsperringer).

Tilgjengelig hos din handelspartner.

 
 
 
 
 
Jeg ønsker å *


 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Hella Gutmann Solutions AS

Hovemovegen 35, 2624 Lillehammer​

Klikk her for veibeskrivelse

CVR​: NO955 669 142

Kontakt

Telefon: (+47) 35 93 40 06

E-post: info.no@hella-gutmann.com

Åpningstider:
Mandag – torsdag: 08.00 – 16.00

Fredag: 08.00 – 14.15

Vi forbeholder oss retten til å gjøre eventuelle endringer.

Telefontid​:

Mandag – torsdag: 08.00 – 16.00

Fredag: 08.00 – 14.15

Abonner på nyhetsbrev

© Copyright Hella Gutmann Solutions A/S 2024