Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

mega macs X

mega macs X revolusjonerer arbeidsmåten og kommunikasjonen med kjøretøyet, fullstendig frigjort fra gamle vaner. Den hittil mest fleksible diagnoseløsningen fra Hella Gutmann står helt i fremste rekke teknisk og er så hendig som aldri før.

Og det beste er: Den tilpasser seg enhver verkstedstørrelse.

mega macs X

 • Kompatibel med alle enheter - Nettleserstyrt
 • Støtter 1000v høyspenningsmodul
 • Can-FD
 • DoIP
 • Parametervisning av opptil 16 parametere parallelt
 • Interaktive koplingsskjemaer i farger med sanntidsvisning av faktisk verdier og parametere
 • 2-kanals oscilloskop måleområde: 10 mikro sek. til 200 sek.​
 • 1 Hardware - Full fleksibilitet med lisenser
 • Cyber Security Management - CSM - Brannmur
 • Pass-Thru ready
 • Integrert med data
 • Trådløs lading
 • Kjøp av Hella Gutmann tablett

​TENKT HELT NYTT IGJEN

Først når man tenker helt nytt og avviker fra de vante strukturene,kan det oppstå banebrytende fremtidsstrategier. Mutasjonen av mobiltelefonen med taster til smarttelefonen er det beste

eksempelet. Nå opplever vi forvandlingen fra biler til fullstendig nettilkoblede allround-genier med kjørefunksjon. Føreren avgjør helt individuelt hvilke funksjoner bilen skal overta, hvilket kupémiljø og hvilken ytre virkning som skal skapes ved hjelp av lys og farge. Til det trengs det gigantiske datamengder.

FORVANDLINGSKUNSTNERE FOR UTFORMINGEN AV DIN FREMTID

Derfor har Hella Gutmann også tenkt grundig igjennom alt som har med diagnose og data å gjøre fullstendig på nytt og skapt mega macs X. Med ultraraske protokoller som DoIP og CAN FD lykkes det som er umulig for mange eldre diagnoseverktøy: 

rask behandling av svært store datamengder i de nye generasjonene biler.

Og akkurat som bilførerne skal også dere på verkstedet kunne avgjøre helt individuelt hvilke funksjonsmoduler og datatyper dere trenger til diagnosen og hvilke betjeningsenheter dere vil bruke. Kanskje vil du gjøre det på én måte i dag og på en helt annen måte i morgen.

 
 
 
 
 
Jeg ønsker å *


 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Og X? Står for X fordeler

Navnet mega macs har alltid stått for de renommerte diagnoseenhetene fra Hella Gutmann.

I tillegg til mega macs 56 og 77 finnes per i dag diagnoseløsningene mega macs PC og ONE.

Og selv om mega macs X stammer fra en kjent produktfamilie, har den noe nytt å tilby.

Fremfor alt: X fordeler. X er variabelen for alle fordelene som ethvert verksted kan definere og konfigurere fritt.

​X = RIMELIGERE INTRODUKSJON

På den måten står X for den økonomiske muligheten for et bredt spekter av bruksmuligheter på modulær basis. Med introduksjonslisensen kan du ta steget inn i merkeovergripende diagnose uten økonomisk risiko og med funksjonen lese/slette feilkoder f.eks. sikre bruktbilhandelen din. Flere gratis programvareoppdateringer i året sikrer høy kjøretøydekning i lang tid. Som visningsenhet bruker du ganske enkelt et eksisterende nettbrett, en laptop eller PC-en din med hvilket som helst operativsystem (Windows, Android, Apple IOS, Linux).

X = FLEKSIBEL OG ENKEL BRUK

På verksteder av hvilken som helst størrelse og uavhengig av spesialisering eller tyngdepunkt står X for en ny frihet når det gjelder håndtering. I bilen brukes bare diagnosemodulen mega macs X med CARB-grensesnittkabel. Betjeningen skjer på den separate visningsenheten som du velger selv. Du slipper med andre ord å drasse på en tung diagnoseenhet. Og det er ikke mye arbeid dersom laptop-en eller nettbrettet en gang må byttes ut.

X = INDIVIDUELL KONFIGURASJON AV FUNKSJONALITETEN

X står fremfor alt for en fleksibel tilpasning av kapasitet og dermed for maksimal sikkerhet for investeringen. Dersom du først vil starte med minimalfunksjonene lese/slette feilkode, velger

du introduksjonslisensen. Senere oppgradering til høyere lisenser er til enhver tid mulig. Aktiveringer „over the air“ gjør da mega macs X i stand til å vokse fleksibelt i samsvar med ditt individuelle

behov – opp til en topp-diagnoseløsning på nivå med mega macs 77 SDI med styrte målinger og nye funksjoner eller datatyper for førerassistentsystemer og lyssystemer samt e-mobilitet. Til diagnostisering av motorsykler står heretter to varianter til rådighet: For rene motorsykkelverksteder er X-Bikevarianten et godt valg. Verksteder som ønsker å utvide sin personbil-variant, kan alternativt kjøpe lisensen X-Bike Add-on i tillegg.

​X = HURTIG, DELVIS AUTOMATISERT FØRSTE INSTALLASJON

mega macs X er konsipert etter mottoet „Plug & Play“. Det gjelder spesielt for nettleserbasert første oppstart med en hvilken som helst visningsenhet. Etter skanning av en QR-kode eller manuell inntasting starter den såkalte SDI-setup automatisk. På intuitivt vis ledes du til fullføringen av installasjonen og oppkoblingen av mega macs X med visningsenheten.

X = SOFTTOUCH-HUS, DESIGNET FOR LANG LEVETID

Den beste reparasjonen er den som aldri finner sted: Materiale av høy kvalitet og et partielt, støtdempende TPE-element beskytter mega macs X og kundens kjøretøy mot skader. Dersom batterikapasiteten en gang likevel skulle avta eller et CARB-støpsel bli skadet, har vi tenkt fremover. For å holde tid og kostnader for reparasjoner så lave som mulig, har vi gjort det nye apparatet

reparasjonsvennlig og utstyrt det med et todelt hus. Både OBDkabelen og batteriet kan skiftes ut enkeltvis.

​Kombiner for maksimal frihet

DU HAR ALLTID ET VALG: NÅR DET GJELDER MASKINVAREN …

Det er helt opp til deg hvilken terminal du vil koble til for å betjene mega macs X: ditt eksisterende nettbrett, din laptop eller PC med hvilket som helst operativsystem. Eller du kan bestemme deg for det robuste, forhåndskonfigurerte Hella Gutmann-nettbrettet.

Til elektriske målinger har du i tillegg valget mellom to målemoduler:

MT-USB til målinger i området opp til 60 V og MT-HV til høyvoltmålinger. MT-HV åpner i tillegg flere funksjoner som bilder av raske signaler og trykkmålinger.​

​… OG NÅR DET GJELDER YTELSESOMFANGET

Takket være den trinnvist oppbygde arbeidsprogramvaren SDI X1 til SDI X5 samt SDI X-Bike kan du skreddersy ytelsene til din mega macs X perfekt til ditt individuelle behov. Du foretar en

engangsinvestering bare i nøyaktig den kapasiteten, det vil si den SDI-programvaren, du trenger. Senere utvidelser er uproblematiske.

Analogt med programvaren velger du din månedlige brukerlisens X1 til X5 alternativt X-Bike eller X-Bike Add-on. Oppog nedgraderinger kan du når som helst foreta selv.

​Elegant design, smarte funksjoner

​Desentralisering er også mulig innen apparatdesign: På mega macs X er hele logikken – eller„ hjernen“

– samlet i et lite, kompakt hus. Berøringsskjermen, som jo i seg selv er ømfintlig, er derimot separat. 

Fornuftig, i tilfelle det skulle skje noe med den i den harde verkstedhverdagen.

​DESIGN MED UTGANGSPUNKT I BRUKERENS BEHOV

Også utseendemessig skiller mega macs X seg fra tidligere diagnoseløsninger, for den har verken display eller tastatur. Men det som gir inntrykk av å være en moderne designet, overdimensjonert VCI med et kabelforbundet CARB-støpsel med integrert LED-lys, er den fremtidsrettede, hittil mest fleksible diagnoseløsningen fra Hella Gutmann.

​INNOVATIVE DETALJER SOM SAMARBEIDER

Det gjennomtenkte konseptet til mega macs X blir tydelig når man ser på tekniske detaljer som kabelkanalen som går hele veien rundt og en magnetflate som fikserer CARB-støpselet i riktig

posisjon på huset. Dermed blir mega macs X en kompakt enhet som kan legges pent på ladestasjonen og lades induktivt når den ikke er i bruk. Under diagnostiseringen bekrefter en grønn LED-fremdriftsindikator på for- og baksiden av apparatet at kommunikasjonen med kjøretøyet er aktiv. Andre funksjoner signaliseres ved hjelp av den partielle belysningen, såkalt swoosh.

​Alt samlet på ett sted

I det robuste huset til mega macs X er hele logikken konsentrert, altså prosessoren, diagnoseprogramvaren og den integrerte diagnoseprotokollen – deriblant CAN FD og DoIP for de nyeste kjøretøygenerasjonene. En stor fordel, for mange eldre diagnoseapparater ikke lenger kommunisere med dem.

Hvilken visnings- og betjeningsenhet du bruker til din kjøretøydiagnose, er helt opp til deg: Du kan bruke nettbrett, laptop eller PC med et hvilket som helst vanlig operativsystem (Windows, Android, Apple IOS, Linux), alt etter hva du ønsker eller har tilgjengelig.​

​En holder som er integrert i mega macs X, muliggjør plassering på kjøretøyets sidevindu, og dermed sikres det alltid at også kjøretøyer med glassruter med pådampet krom hele tiden har en stabil trådløs forbindelse til visnings-/betjeningsenheten. 

På samme måte som en smarttelefon har mega macs X en integrert lommelykt og en praktisk søkefunksjon for enheter: Et klikk på knappen „find my mega macs“ i brukergrensesnittet hjelper deg målrettet til å finne det tilhørende apparatet.

Det beste er: Å starte straks!​

Starten på diagnostiseringen blir spesielt enkel når du bruker det valgfrie Hella Gutmann-nettbrettet.

Det moderne Android-nettbrettet leveres med en dokkingstasjon som betjener mange ulike grensesnitt

(HDMI, Ethernet osv.). Vi har valgt ut dette spesielt ut fra hensynet til hurtighet, driftssikkerhet og

robusthet, og vi har avstemt det til diagnostiseringen med mega macs X.

​ENKEL KVIKKSTART MED TILPASSET HELLA GUTMANN-NETTBRETT

Selv om du aldri tidligere har hatt et nettbrett i hendene, er du på den sikre side med denne pakken. Ved hjelp av den integrerte installasjonsveiviseren gjenkjenner nettbrettet og mega macs X hverandre automatisk, og du kan starte med diagnostiseringen umiddelbart.

Samtidig begrenser nettbrettets programvareinnhold seg til det vesentlige: interaksjonen med mega macs X for diagnostiseringen og bruk av e-post og nettleser. Nedlasting av apper fra nettet er bevisst blokkert på Hella Gutmann-nettbrettet for å sikre hurtigheten til betjenings- og visningsenheten langsiktig.

Forresten: Dersom det en eller annen gang skulle dukke opp spørsmål, kan du selvsagt stole på brukerstøtte fra Hella Gutmann.

Kan vi tilby det lille ekstra?​

Ved den raske feilsøkingen er lesing av feilkoder og innsyn i systemparametere førstevalget.

Men det finnes tilfeller hvor elektriske målinger ikke kan erstattes. Også dette er mega macs X

spesialisert på – i team med de valgfrie måleteknikkmodulene som du velger ut.

USB-MODUL TIL STRØM-, SPENNINGSOG MOTSTANDSMÅLINGER

Når mega macs X kobles til den valgfrie måleteknikkmodulen MT-USB med USB-kabel, vises automatisk menypunktet „Måleteknikk“ på betjenings- og visningsenheten. Dermed blir diagnoseapparatet – forutsatt at du har relevant lisens – i tillegg et praktisk 2-kanalsmultimeter til måling av spenninger opp til 60 volt samt måling av strømstyrke og motstand. Alle innstillinger

utføres enkelt via betjeningsenheten.​

BLUETOOTH-MODUL TIL ALLE MÅLINGER I HØY- OG LAVVOLTOMRÅDET

Enda mer komfortabelt utføres målinger med måleteknikkmodulen MT-HV tilkoblet via Bluetooth. Avhengig av den valgte lisensen fungerer MT-HV med fast integrert høyvolt-måleteknikk i tillegg som multimeter og 2-kanalsoscilloskop for lavvolt med luksusfunksjonen „styrte målinger“. Du kan også koble til en trykkmåler her.

​Oversikt: Alle ytelser i forbindelse med mega macs X

Enhver mega macs X har nøyaktig den kapasiteten som er definert i konfigurasjonen. Det er helt opp

til deg hvilke funksjoner og data du velger. Du kan også senere fylle „hjerneskuffene“ på mega macs X

med innhold, alt etter hva du har behov for, f.eks. med de nye datamulighetene som er forbundet

med ADAS & Lighting eller e-mobilitet. Prikken over i-en danner den pålitelige hjelpen fra kompetente

venner i det tekniske call-senteret.

​Funksjoner

Som fleksibelt, merkeovergripende diagnoseapparat med kommunikasjonsprotokoller som DoIP og CAN-FD blir mega macs X uerstattelig i det daglige arbeidet på verkstedet. Rask veksel mellom funksjoner og data på kortest mulig vei gjør at du sparer verdifull tid. Gjentatt inntasting bortfaller, kildene til feil er redusert til et minimum. Det begynner allerede ved den sikre identifiseringen

av kjøretøyet med VIN, registreringsnummer eller alternativer.

I tillegg til den obligatoriske funksjonen med å lese og slette feilkoder overbeviser mega macs X med sine mange valgmuligheter. De spenner fra nullstilling av service, automatisk avlesing av kilometerstanden og innsyn i systemparameterne til bruk av mega macs X som PassThru-modul. Dessuten hjelper mega macs X deg med aktiv aktivering av aktuatorer (test av reguleringselementer),

grunninnstillinger, kodinger og kalibreringer. Og ingenting går raskere enn når et automatisk løsningsforslag viser seg å være en fulltreffer.

FREMTIDSRETTET: 

CYBER SECURITY MANAGEMENT

Mangfoldet av produsentspesifikke opplåsings-prosedyrer for sikkerhetssystemene i nye og fremtidige kjøretøygenerasjoner hindrer konkurransedyktig arbeid og må derfor håndteres på best mulig måte.

I mega macs X tar Hella Gutmann Cyber Security Management seg av dette. Når dette systemet først er aktivert, har du fri bane til å arbeide med vanlig diagnosedybde på kjøretøyer med sikkerhetssperre.

Måleteknikk

Lesing av feilkoder, innsyn i systemparametere eller målrettet test av reguleringselementer fører ikke alltid til at årsaken til feilen finnes. Det er da ofte tradisjonelle elektriske målinger som leverer de avgjørende faktaene. Med en mega macs X er dette slett ikke så vanskelig som en kunne tro med tanke på de komplekse elektronikksystemene i moderne kjøretøyer. Etter ønske blir diagnoseapparatet med måleteknikkmodulen MT-USB i tillegg til et praktisk tokanalsmultimeter. Alle innstillinger utføres som vanlig med betjeningsenheten.

Men det blir enda bedre: Sammen med Bluetooth-måleteknikkmodulen MT-HV med innsatt MT-77 blir mega macs X til et raskt tokanalsoscilloskop. Samtidig kan du la deg føre trinn for trinn av mega macs X. Og med den høyeste programvaren/lisensen støttes til og med høyvoltmålinger.​

​NESTE TRINN:

STYRTE HØYVOLTMÅLINGER

Også når det gjelder arbeid på biler med flerspenningsog høyvoltnett kan du stole på støtten fra din mega macs X – diagnostisk og måleteknisk. I samsvar med alle sikkerhetsforskrifter styrer du diagnoseenheten sikkert gjennom høyvoltmålingene på hybrid- og elbiler.

Nøyaktige anvisninger, oversiktlige fremstillinger av måleresultater og analyser av nominell/faktisk verdi gir virkelig praktisk nytteverdi.

​Data og nye datatyper

Selv ikke den beste tekniker kan arbeide uten de riktige dataene til rett tid og på rett sted. Vi skyr derfor ingen anstrengelse for å gjøre tekniske data i høy kvalitet – helst tilsvarende OE-kvalitet – tilgjengelig for kundene våre. I mega macs X utføres oppkoblingen til tilsvarende databaser ubemerket i bakgrunnen. Alle verksted behøver imidlertid ikke et slik vell av data, som bare øker og øker. Bare du avgjør hvilke temamoduler du trenger til din ytelsesprofil. Avhengig av din konfigurasjon som X2 til X5 har du alle data du trenger ved bilen, direkte tilgjengelig på arbeidsplassen. I dag og i fremtiden blir dataene som angår ditt innhold og dine modelldekninger, løpende tilpasset og utvidet.

TIDSMESSIG:

ADAS & LIGHTING OG E-MOBILITET

Arbeider på kjøretøyer med innovative førerassistentog lyssystemer samt høyvoltkjøretøyer krever full oppmerksomhet og en hel mengde tilleggsdata. Temamodulen ADAS & Lighting tar behørig hensyn til mengden av og kompleksiteten til førerassistentsystemene (ADAS) samt mengden av produsenteller modellspesifikke varianter. Data- og funksjonsmodulen e-mobilitet tilbyr alt du må ha tilgjengelig før og under arbeidet på el- og hybridbiler.​

​Ytelsesmoduler til fritt valg

​Takket være våre forhåndskonfigurerte programvare-/lisens-moduler kan du skreddersy mega macs X

til ditt behov. Og hvis du senere finner ut at du ønsker litt mer, kan du helt enkelt bytte til en større pakke.

Fleksibilitet betyr også: å kunne reagere fleksibelt på endrede betingelser.

VOKSE MED UTFORDRINGENE

Du vil begynne i det små for senere å vokse til noe stort? Eller straks bruke hele programmet? Uavhengig av hva du bestemmer deg for, så kan det aldri bli feil. Både opp- og nedgraderinger er jo mulig når som helst.​

​Akkurat som en valgfri utvidelse til motorsykkelområdet med lisensen X-Bike Add-on. Alle regelmessige programvareoppdateringer er for øvrig alltid inkludert

 
 
 
 
 
Jeg ønsker å *


 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Hella Gutmann Solutions AS

Hovemovegen 35, 2624 Lillehammer​

Klikk her for veibeskrivelse

CVR​: NO955 669 142

Kontakt

Telefon: (+47) 35 93 40 06

E-post: info.no@hella-gutmann.com

Åpningstider:
Mandag – torsdag: 08.00 – 16.00

Fredag: 08.00 – 14.15

Vi forbeholder oss retten til å gjøre eventuelle endringer.

Telefontid​:

Mandag – torsdag: 08.00 – 16.00

Fredag: 08.00 – 14.15

Abonner på nyhetsbrev

© Copyright Hella Gutmann Solutions A/S 2024